JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Ág-Bog Gluténmentes Magyarország receptek

Cookpad

Gluténmentes Kenyér

A liszteket, sót, cukrot, magvakat kimérjük. Élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet, olajat. Fakanállal alaposan kidolgozzuk. Munkalapon átgyúrjuk. A sütő formát kikenjük olajjal. Beletesszük a tésztát, letakarjuk. 45 percig kelesztjük. Kelesztés után megszórjuk a tetejét barna rizsliszttel. 190 fokon, hőlégkeverésen 50 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Sűrűbb, kovászos ízvilágú kenyér.

Brownie keksz

Előkészítünk mindent. Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk. A rumot meleg víztel elkeverjük. Ráöntjük az aszalt gyümölcsökre. 20 percig hagyjuk ázni. A lisztet, kakaóport, sót, sütőport kimérjük, elkeverjük. A pirított csonthéjasokat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadok 100 g étcsokit. A maradék csokit a margarinnal mikróban felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 5-6 percig habosra keverjük (ne spóroljuk le az időt). Hozzáadjuk az olvasztott csokit. Még ekkor is robotgéppel dolgozzuk el. Ezután szilikon spatulával belekeverjük a lisztes keveréket. Jöhet a csonthéjasokkal elkevert csoki, a leszűrt aszalványok. Ha minden belekerült, kanál segítségével sütőpapíros tepsire halmokat teszünk, egymástól 2 cm távolságra. 160 fokon, légkeverésen 10-12 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Nokedli

Keverjük össze az alapanyagokat. Először olyan, mintha nem állna össze, de keverjük bártan, össze fog állni. Sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk állni 20 percig. 3 l gyöngyöző, sós vízbe szaggassuk a nokedlit. Ha felfőtt, kiszedjük, leöblítjük. Barna rizsliszttel is elkészíthetitek.

Kakaós kalács

A száraz hozzávalókat tálba tesszük, élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a folyékony összetevőket. Fakanállal kikeverjük. Hagyjuk 5 percig állni. Rizslisztes munkalapon átgyúrjuk. Tálba tesszük. 50 fokon 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, ketté vesszük, átgyúrjuk. Elkészítjük a tölteléket. A lágy ( nem olvasztott!) margarinhoz keverjük a cukrokat, pudingport, kakaóport. Az egyik tésztát kinyújtjuk 30×35 cm-re. Megkenjük a krém felével. Két hosszabbik oldalát visszahajtjuk ( mint a bejglinél) és feltekerjük. A másik tésztát ugyanígy. Ha megvan, a két rudat összefonjuk. Kenyérformába sütőpapírt teszünk. Beletesszük a tésztát. Lekenjük tojással. Letakarjuk. 15 percig kelesztjük. Újra lekenjük tojással, majd 185 fokon, légkeverésen 40 percig sütjük.

Áfonyás vendégváró sütemény

A cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, mandulatejet, rizskrémet, szódabikarbónát, citromlevet kikeverjük. Hozzáadjuk a vanília pudingporral elkevert rizslisztet. Belekeverjük a masszába. Mehet hozzá az olaj is. 20×25 cm-es formába öntjük. A gyümölcsöket a keményítővel elkeverjük. Eloszlatjuk a tészta tetején, rászórjuk a csokit. 185 fokon 25 percig ( tűpróba) sütjük.

Kuglóf

Az útifűmaghéjat beáztatjuk a 100 g langyos vízbe. A lisztet, cukrokat, sót kimérjük, élesztőt belemorzsoljuk. Elkeverjük. Hozzáadjuk a kocsonyás útifűmaghéjat, tojássárgákat, rizskrémet, olajat, 240 g vizet. Kidolgozzuk. Rizslisztes munkalapon átgyúrjuk. Kettéosztjuk. Az egyik adaghoz adjuk a citromhéjat, mazsolát, a másikhoz a narancshéjat, rizskrémet, kakaóport. Mindkettőt átgyúrjuk. 50 fokon 30 percig kelesztjük. Újra átgyúrjuk. Hengereket formázunk ( kb 30 cm hosszú), és összefonjuk, összetekerjük. Beletesszük a kuglóf formába, lekenjük tojással. 50 fokon, letakarva további 15 percig kelesztjük. Újra lekenjük tojással. Kivesszük a sütőből, míg 190 fokra felmelegszik. Majd ezen a hőfokon sütjük 40 percig.