A liszteket, sót, cukrot, magvakat kimérjük. Élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet, olajat. Fakanállal alaposan kidolgozzuk. Munkalapon átgyúrjuk. A sütő formát kikenjük olajjal. Beletesszük a tésztát, letakarjuk. 45 percig kelesztjük. Kelesztés után megszórjuk a tetejét barna rizsliszttel. 190 fokon, hőlégkeverésen 50 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Sűrűbb, kovászos ízvilágú kenyér.
Előkészítünk mindent. Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk. A rumot meleg víztel elkeverjük. Ráöntjük az aszalt gyümölcsökre. 20 percig hagyjuk ázni. A lisztet, kakaóport, sót, sütőport kimérjük, elkeverjük. A pirított csonthéjasokat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadok 100 g étcsokit. A maradék csokit a margarinnal mikróban felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 5-6 percig habosra keverjük (ne spóroljuk le az időt). Hozzáadjuk az olvasztott csokit. Még ekkor is robotgéppel dolgozzuk el. Ezután szilikon spatulával belekeverjük a lisztes keveréket. Jöhet a csonthéjasokkal elkevert csoki, a leszűrt aszalványok. Ha minden belekerült, kanál segítségével sütőpapíros tepsire halmokat teszünk, egymástól 2 cm távolságra. 160 fokon, légkeverésen 10-12 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Keverjük össze az alapanyagokat. Először olyan, mintha nem állna össze, de keverjük bártan, össze fog állni. Sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk állni 20 percig. 3 l gyöngyöző, sós vízbe szaggassuk a nokedlit. Ha felfőtt, kiszedjük, leöblítjük. Barna rizsliszttel is elkészíthetitek.
A száraz hozzávalókat tálba tesszük, élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a folyékony összetevőket. Fakanállal kikeverjük. Hagyjuk 5 percig állni. Rizslisztes munkalapon átgyúrjuk. Tálba tesszük. 50 fokon 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, ketté vesszük, átgyúrjuk. Elkészítjük a tölteléket. A lágy ( nem olvasztott!) margarinhoz keverjük a cukrokat, pudingport, kakaóport. Az egyik tésztát kinyújtjuk 30×35 cm-re. Megkenjük a krém felével. Két hosszabbik oldalát visszahajtjuk ( mint a bejglinél) és feltekerjük. A másik tésztát ugyanígy. Ha megvan, a két rudat összefonjuk. Kenyérformába sütőpapírt teszünk. Beletesszük a tésztát. Lekenjük tojással. Letakarjuk. 15 percig kelesztjük. Újra lekenjük tojással, majd 185 fokon, légkeverésen 40 percig sütjük.
A cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, mandulatejet, rizskrémet, szódabikarbónát, citromlevet kikeverjük. Hozzáadjuk a vanília pudingporral elkevert rizslisztet. Belekeverjük a masszába. Mehet hozzá az olaj is. 20×25 cm-es formába öntjük. A gyümölcsöket a keményítővel elkeverjük. Eloszlatjuk a tészta tetején, rászórjuk a csokit. 185 fokon 25 percig ( tűpróba) sütjük.
Az útifűmaghéjat beáztatjuk a 100 g langyos vízbe. A lisztet, cukrokat, sót kimérjük, élesztőt belemorzsoljuk. Elkeverjük. Hozzáadjuk a kocsonyás útifűmaghéjat, tojássárgákat, rizskrémet, olajat, 240 g vizet. Kidolgozzuk. Rizslisztes munkalapon átgyúrjuk. Kettéosztjuk. Az egyik adaghoz adjuk a citromhéjat, mazsolát, a másikhoz a narancshéjat, rizskrémet, kakaóport. Mindkettőt átgyúrjuk. 50 fokon 30 percig kelesztjük. Újra átgyúrjuk. Hengereket formázunk ( kb 30 cm hosszú), és összefonjuk, összetekerjük. Beletesszük a kuglóf formába, lekenjük tojással. 50 fokon, letakarva további 15 percig kelesztjük. Újra lekenjük tojással. Kivesszük a sütőből, míg 190 fokra felmelegszik. Majd ezen a hőfokon sütjük 40 percig.