JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Visváder Tamás receptjei

Cookpad

Bazsalikomos sült paprika krémleves sonka chipsel

A paprikát sütőben 220 fokon, kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva megsütjük. Sütés után kb. 10 percre hideg vízbe tesszük őket, hogy könnyedén el tudjuk távolítani a héjukat. A magházat és a magokat is kiszedjük. A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk. Egy kicsi sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük alaplével, majd mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sült paprikát, és kb. 5 perc alatt összefőzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, még egyet forralunk rajta, és 8-10 bazsalikomlevéllel együtt krémesre turmixoljuk. Ilyenkor lehetőségünk van még egy kicsi sóval ízesíteni.

Sonka chips elkészítése: Egy tepsibe sütőpapít teszünk, majd ráhelyezzük a papírvékony szeletekre vágott sonkát. (Én legtöbbször serrano sonkát szoktam használni.) 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.

Mediterrán csirkés tortilla

Apró darabokra kockázzuk a csirkemellet, megsózzuk és megsütjük, a végén megszórjuk oregánóval. Vékonyan felszeleteljük a paradicsomot és az olívabogyót, majd az összes összetevővel együtt rátesszük a tortilla lapra és óvatosan negyedenként összehajtjuk úgy, hogy háromszög alakú formát kapjunk. Kontakt- vagy grillsütőben 3-5 perc alatt készre sütjük.

Házi hamburger szósz

Kis kockákra vágjuk a lilahagymát ás a csemegeuborkát. Összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint eritrittel édesítjük. A kikevert szószt hozzáadjuk a felaprított uborkához és hagymához, majd alaposan összekeverjük. Ezután rövid időre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Thai kókusztejszínes csirke gluténmentes pennével

Az összes zöldséget megmossuk/megpucoljuk és feldaraboljuk. A hagymákat és a kápia paprikát apró kockákra szeleteljük, 2-3 percig, közepes lángon szőlőmagolajon vagy kókuszzsíron pirítjuk. Ezután rádobjuk a felszeletelt csicsókát, kelbimbót, és a szálaira szedett gombát. A zöldségeket kb. 5 percig egyben tovább pirítjuk, amíg mindegyik jól meg nem pirul. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután rakjuk rá az apróra kockázott csirkemellet (egy kiskanál vajjal, hogy finom puha legyen), amit csak addig pirítunk a zöldségekkel együtt, amíg kérget kap. Közben sót, borsot és őrölt chili paprikát teszünk rá, valamint egy kevés koriandert és citromfüvet. Az előre al-dente-ra főzött pennét ilyenkor adjuk hozzá a csirkéhez. Átforgatjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejszínt. Kb. 5-10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, és kész is a könnyű gluténmentes vacsi!

Mascarponés fehércsokis pohárkrém

Forró víz felett megolvasztjuk a fehércsokit, majd egy habverő segítségével belekeverjük a görög joghurtot csomómentesen. Ezután a fehércsokis görög joghurtos masszát összekeverjük a mascarponéval. Ízlés szerint édesítjük, illetve tehetünk hozzá vanília aromát, fahéjat vagy citromhéjat, esetleg egy kevés citromlevet is. A kész krémet rétegesen poharakba adagoljuk, és egy-egy réteg közé kekszmorzsát, vagy olajos magvakat, illetve gyümölcsöket teszünk.